Constantin Brâncuși și infinitul

Astăzi se împlinesc 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, la 19 februarie 1876 - unul din marii sculptori ai umanității, care a înnoit limbajul artei moderne prin viziunea lui unică și nu întâmplător, românească.

Constantin Brâncuşi, geniul artei contemporane, a dăruit României ceva unic în lume, ceva ceea ce omul a căutat dintotdeauna, o scară la cer: Coloana infinitului. 

Infinită a fost iubirea lui Brâncuşi pentru România şi pentru artă. Pentru un timp infinit, numele său se va identifica cu cel al ţării noastre. 

Opera lui Brâncuşi nu este o expresie locală, ea este esenţa celei mai înalte expresii a purităţii universale şi va rămâne de-a lungul secolelor viitoare singurul obstacol peste care nu se va putea trece. 

Cine a trece prin orașul Târgu Jiu, poate admira Coloana infinitului, considerată singura sculptură a timpurilor moderne care poate fi comparată cu marile monumente ale Egiptului sau Greciei,  Poarta sărutului, simbol al iubirii și Masa tăcerii, despre care se spune că transmite o energie pozitivă celor care se apropie de ea, îndemnând la liniște și meditație

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eminescu prin ochii copiilor din Diaspora la Radio România Internațional

Haplea - pățanii și năzdrăvănii

De Paște