Contele Lucanor

📖 "Contele Lucanor" este o narațiune spaniolă, scrisă de Don Juan Manuel, fost prinț al Villenei și nepot al lui Fernando al III-lea de Castilia, între anii 1330 și 1335, adică acum vreo șapte sute de ani și totuși, este atât de actuală! Este o carte din care avem foarte multe de învățat pentru viață, cu cincizeci și una de povești, în care contele Lucanor, personajul principal, se confruntă cu diferite probleme sau trece prin situații dificile.  El este ajutat de consilierului său, Patronio, care îl sfătuiește cum să procedeze. Ce bine ar fi să avem toți un consilier atât de înțelept, atunci când nu știm cum să rezolvam o problemă! 🙂

Toate poveștile din carte au aceeași structură: contele Lucanor îi spune consilierului său despre o situație în care este implicat și îi cere sfatul. Patronio îl sfătuiește, dar îi spune și o poveste cu un personaj care s-a aflat la un moment dat într-o situație similară cu a sa și cum a reacționat în această situație. 

Fiecare poveste se încheie cu o morală, din care învățăm și noi cum să procedăm în situații similare. 💡

Vă recomand să citiți cartea, dar până atunci, îi puteți cunoaște pe contele Lucanor și pe Patronio în acest video, realizat și oferit nouă cu generozitate de către domnul traducător de limba spaniolă din Benidorm, Mario Apostol. 
Poți vedea video-ul despre contele Lucanor și Patroniu apăsând aici
Vizionare plăcută! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eminescu prin ochii copiilor din Diaspora la Radio România Internațional

Haplea - pățanii și năzdrăvănii

De Paște