Ziua Europei

În fiecare an, la 9 mai, este marcată în calendarul de evenimente importante, Ziua Europei, o zi ce sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa, zi în care cetățenii Uniunii Europene sărbătoresc faptul că fac parte dintr-o mare familie, ce împărtășește aceleași valori. 

România s-a alăturat și ea acestei familii în 2007, iar beneficiile sunt incontestabile: putem călători și munci liber în țările Uniunii Europene, suntem cetățeni cu drepturi depline, similare celor din alte țări ale UE și avem sprijinul deplin al celorlalte țări. 

9 mai este o zi în care europenii sunt invitați să reflecteze la șansa pe care o au de a trăi în cea mai lungă perioadă de pace din istorie. În 2021 se împlinesc 76 de ani de la încheierea ultimului mare război de pe continentul european.

Ziua de 9 mai găsește omenirea, pentru al doilea an la rând, prinsă într-o altfel de luptă, cu un dușman invizibil: războiul cu pandemia, de aceea, copiii cursului LCCR vor sărbători această zi împreună, online, pe Zoom, luni, 10 mai la ora 19. Vor vorbi despre cât de bine cunosc ei țările din Uniunea Europeană, se vor bucura împreună, se vor juca și vor avea parte de multe alte surprize.

#lamulțianiEuropa!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eminescu prin ochii copiilor din Diaspora la Radio România Internațional

Haplea - pățanii și năzdrăvănii

De Paște