Bine ați venit în anul școlar 2021-2022!

Sper că toți ați avut o vară frumoasă, relaxantă și că v-ați protejat de virus pentru a fi în siguranță. 
Știu că mulți dintre voi v-ați petrecut vara în România, la bunici și că v-ați simțit extraordinar alături de familia voastră și sunt sigură că ați vorbit mult în română și acum puteți comunica cu mai mare ușurință, atât între voi, cât și cu membrii familiei care au rămas în țară. Pe lângă, asta, știu că ați vizitat multe locuri frumoase și interesante în România. 
Pe toți cei care v-ați înscris la cursul de limbă, cultură și civilizație românească, vă felicit! Ați luat una dintre cele mai importante decizii din viața voastră. S-ar putea să vă întrebați de ce spun asta. Cred că este una dintre cele mai importante decizii din viața voastră, pentru că veți avea ocazia să deveniți alți oameni dacă luați  în serios acest curs. 
Așa cum orice copac crește falnic doar dacă are rădăcinile puternice, așa și voi veți putea fi oameni întregi dacă veți ști cât mai bine care sunt originile voastre, din ce popor vă trageți, care este istoria acestui popor și care sunt valorile lui, veți cunoaște locuri minunate din România și locul ei în lume, tradiții milenare, cunoștințe pe care le puteți apoi împărtăși și colegilor voștri de la școală, pentru ca și ei să afle ce frumoasă este țara din care veniți. 
Pe lângă asta, veți câștiga ceva mult mai important: veți putea obține o viziune asupra lumii și a vieții mult mai largă și mult mai bogată și veți putea afla mai repede cine sunteți voi, de fapt, care este identitatea voastră în lume ca ființă umană. Studiul limbii și culturii voastre înseamnă posibilitatea de a deveni o persoană liberă, educată, cu criterii independente, cu o dreaptă judecată despre lucruri și despre voi înșivă.
Nu în ultimul rând, dacă învățați cât mai bine limba română,  nu numai că veți fi mai câștigați cunoscând încă o limbă, limba voastră maternă, dar veți putea studia în România la universități recunoscute în întreaga lume și veți putea avea o profesie sau dedica unei activități economice legate de țara voastră de origine.  
Aici, la curs, veți întâlni colegi cu care veți putea vorbi despre subiecte despre care nu puteți vorbi la școala pe care o frecventați zi de zi, veți intra în contact cu cultura noastră, veche de sute de ani, una dintre multele culturi ale lumii ai cărei moștenitori suntem noi, toți cei care facem parte din comunitatea românească, indiferent dacă acum trăim în altă țară decât în România. Veți putea preda astfel, direct din mâinile voastre, peste ani, ștafeta celor care vă vor urma, punte naturală de comunicare din generație în generație a cunoașterii ființei umane și  creațiilor sale.
În anul școlar trecut, noi, toți profesorii de LCCR ne-am străduit să organizăm cât mai bine întâlnirile de pe Zoom pentru a păstra unit grupul nostru de iubitori ai valorilor românești, pregătind cât mai bine orele virtuale, pentru a lansa o experiență de învățare dinamică pentru elevii noștri. Acest „nou sistem” ne-a adus provocări, ne-a inspirat să ne schimbăm modul de gândire și să ieșim în afara normelor noastre, învățând, la rândul nostru, multe lucruri noi. Ne-am asigurat că învățarea este distractivă, antrenantă, provocatoare și interesantă pentru toată lumea.
Predarea și învățarea la distanță ne pot face, uneori, să ne simțim izolați și deconectați, de aceea, scopul nostru în anul școlar care tocmai a venit este de a întări cât mai mult comunitatea noastră de români, formată din elevi, profesori și părinți. Va fi extrem de important și în acest an să ne conectăm frecvent între noi, să ne reunim ca o comunitate și să ne amintim că suntem puternici și că împreună putem depăși orice problemă. 
Indiferent dacă anul acesta vom putea avea ore prezențiale sau virtuale, ne-am angajat să facem din acest an școlar un an cât mai bun, încă din prima zi! Scopul nostru continuă să fie furnizarea unui program de instruire de înaltă calitate, prin mijloace moderne, făcând toate schimbările necesare, dacă este cazul și adaptându-ne la aceste schimbări, în interesul vostru, elevii noștri. Ne pasă foarte mult de voi, de aceea prioritatea noastră principală este de a vă oferi un sentiment de siguranță și speranță într-un mediu de învățare provocator, fie el virtual sau prezențial. 
Părinților le mulțumim pentru implicare, fiind conștienți că fără ajutorul lor niciunul dintre eforturile noastre nu ar avea sens și toată munca noastră ar rămâne fără ecou. În perioada aceasta lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Vă mulțumim, dragi părinți, pentru implicare, răbdare și flexibilitate și vă rugăm să continuați să ne rămâneți aproape. Copiii dumneavoastră merită acest efort. 
Știți unde ne puteți contacta: la telefon, pe e-mail, pe Facebook: LCCR Asturia sau vizitând noul nostru site: LCCR
În numele tuturor profesorilor LCCR, vă urez tuturor bun venit! Suntem încântați și pregătiți pentru un an școlar de succes, parcurgând împreună această călătorie înspre cultura țării noastre și înspre noi înșine și împuternicindu-i pe copiii noștri ca, prin cunoaștere, să aibă un impact pozitiv asupra lumii din jurul lor.

Prof. LCCR Asturia, Antonela Pohoata


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eminescu prin ochii copiilor din Diaspora la Radio România Internațional

Haplea - pățanii și năzdrăvănii

De Paște